Vizitatorii supraponderali, problematici pentru tururile cu celebrele gondole venețiene

Publicat: 21 07. 2020, 22:49
Vizitatorii supraponderali, problematici pentru tururile cu celebrele gondole venețiene/ Sursă FOTO : Pixabay

Gondolierii de la Veneția au redus capacitatea pe bărcile lor, cauza acestei schimbări fiind greutatea crescută a turiștilor „supraponderali”, scrie The Guardian.

Numărul de persoane a fost redus pe ambele tipuri de gondole din Veneția

Limita pentru o gondolă da nolo, care oferă turul clasic al canalelor orașului, a fost redusă de la șase la cinci persoane, în timp ce pe o gondolă da parada, bărcile folosite în principal pentru traversarea Marelui Canal, numărul a scăzut de la 14 la 12.

Președintele asociației de gondolieri din Veneția spune că „în comparație cu 10 sau 15 ani în urmă, turiștii cântăresc un pic mai mult”

„Este adevărat că, în comparație cu 10 sau 15 ani în urmă, turiștii cântăresc un pic mai mult”, a declarat pentru The Guardian Andrea Balbi, președintele asociației de gondolieri din Veneția. „Spre deosebire de un ascensor, unde există un mesaj care spune„ doar șase persoane sau o greutate maximă ”, nu avem cântar pentru a cântări oamenii și astfel am redus numărul de pasageri.”

Balbi a adăugat că un alt motiv al deplasării este faptul că o gondolă, de exemplu genul nolo, este construită pentru a transporta doar cinci persoane. „Deci, a șasea persoană ajunge să stea într-un loc fără pernă, deoarece barca a fost făcută doar pentru cinci.”

Măsura a fost introdusă alături de o alta, permițând descendenței gondolierilor să preia râvnita licență a tatălui lor, fără a fi nevoie să susțină examenul de teorie care urmează un studiu îndelungat de istorie și limbi străine. Principala lor cerință va fi să demonstreze că pot conduce gondola și au avut o experiență de patru ani în operarea navei familiei lor.

Chiar dacă oricine poate aplica pentru a deveni gondolier, ideea este să protejăm în continuare un comerț care era deja impenetrabil pentru cei din afara familiilor de gondolieri.