Imaginea contează: Cele cinci trenduri în promovarea brandului de companie

Publicat: 21 01. 2021, 17:25

Peste două treimi (65%) dintre antreprenorii români  investesc în activităţi de branding şi marketing online, alocând un buget de promovare întrre 5.000 50.000 euro anual, iar în cazul expunerii internaționale, până la 200.000 de euro, relevă datele companiei de consultanță branding și servicii digitale 2web.

Conform datelor 2web, atunci când investesc în activităţi de branding şi marketing online, antreprenorii români vizează o mai bună vizibilitate şi diferenţiere a produselor, definirea brandului şi transmiterea cât mai clară a mesajului către audienţele ce împărtăşesc aceleaşi valori, îmbunătăţirea elementelor vizuale existente (logo, website, content design). Toate aceste elemente sunt luate în calcul de către antreprenorii români în ideea recunoaşterii şi a diferenţierii pe piaţa internaţională și pentru  creşterea veniturilor.

Cele cinci trenduri care se vor dezvolta accelerat în online pentru anul 2021

  • Reașezări sau reinventări ale unor proiecte de perspectivă pe fondul creșterii digitalizării
  • Parteneriatele și unor noi modele de colaborare.
  • Strategia de brand aliniată cu cea din zona de IT pentru a ajuta business-ul să beneficieze de vizibilitate și distribuție în plan internaţional.
  • Live Stream Shopping – Digitalizarea în acestă zonă aduce conceptul Live Stream Shopping nou introdus pe piața din România, asociat cu tradiționalele canale de video shopping sau teleshopping.
  • Construirea unor mesaje clare, structurate, pentru a comunica scopul său către audiența potrivită

Toate aceste trenduri, împreună cu o strategie de conţinut se vor confirma a fi direcții de succes, pentru orice companie care face tranziția către online și care își dorește creștere pentru anul 2021. Anul trecut, în România, au câștigat campaniile de promovare din social media, evidențierea brandului prin conţinut și canale de Youtube, podcasturile nișate pe anumite teme și competențe dar și distribuirea de content pe reţele sociale cu profil de business de tip Linkedin.

„Mulți dintre antreprenori au optat pentru reinventarea businessului cu scopul de a diminua din efectele pandemiei, alții din domenii precum construcții au avut în continuare proiecte și posibilitatea de a alege clienții în funcție de criteriile proprii”, declară Andreea Avramescu, Co-Owner 2web Software & Services.

În 2020, majoritatea antreprenorilor au optat pentru investiții în reînnoirea, ca formă și conținut, a website-urilor, platformelor de e-commerce, identității vizuale care să ii diferențieze de concurenţă și să atragă noi categorii de clienți.

Cele mai solicitate servicii în zona de brand de către antreprenori, pe parcursul anului 2020, au fost pe strategia de dezvoltare, cercetare de piață pentru stabilirea contextului în care funcţionează brandul, chestiuni de conținut, cum ar fi mesajele folosite de companie în comunicarea online și design pentru crearea identității vizuale a brandului – logo, materiale online, prezențe digitale: site, reviste, rețele sociale.

Compnania 2web a dezvoltat un ghid pentru promovării identității companiei – Brand Workbook, destinat antreprenorilor care încă nu au o viziune asupra brandului personal sau de companie sau pentru cei care se pregătesc să îşi deschidă un business.