ACCIDENT. Două tramvaie s-au ciocnit frontal în București. Daniel Vasile la Gândul Live: Șapte persoane au fost rănite

Publicat: 27 05. 2020, 12:52
Actualizat: 28 05. 2020, 00:21

Un accident a avut loc la ora 11:40 în Bururești, unde 2 tramvaie s-au ciocnit frontal  la intersectia Sos Oltenitei /Giurgiului. Vatmanul unui tramvai al liniei 7, care se deplasa pe sos Oltenitei către sos. Giurgiului, nu ar fi schimbat macazul si a intrat in coliziune frontală cu un tramvai al liniei 11, care circula regulamentar. Niciun vatman nu a consumat băuturi alcoolice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF), Daniel Vasile, a declarat – într-o intervenție telefonică la Gândul LIVE – că s-a intervenit cu ușurință în cele două vehicule și niciun pasager nu a rămas blocat. Un vatman a fost rănit în urma impactului.

„În acest moment toate cele 7 persoane care prezentau acuze sunt în deplasare către spitalele Sf Ioan și Baltazar. Nu sunt răni care să le pună în pericol viața. Dar este nevoie de investigație suplimentară. Este o procedură standard. Este o frecvență destul de redusă a unor astfel de accidente. Este clar că are loc o lovire a persoanelor de corpurile dure din tramvai. Accesul s-a realizat ușor în vehicule. Mai mulți pasageri au coborât singuri”, a precizat Daniel Vasile.

„Evitați zona accidentului”

Unul dintre vatmani a uitat să schimbe macazul 7 persoane rănite cu lovituri specific la cap și la membre.

Accidentul s-a petrecut în fața cimitirului Bellu, unde un tramvai trebuia să meargă în dreapta, dar a mers în față.

„Nu au fost persoane care să fie blocate în interior. Din datele pe care le dăm acum rezultă că și vatmanii au fost răniți în urma unui impact frontal. În acest moment la fața locului sunt echipaje de intervenție”, a declarat purtătorul deu cuvânt al ISU București.