Tudor Chirilă povestește cum a fost UMILIT de „hingherii” de mașini, după ce și-a parcat autoturismul într-o intersecție

Publicat: 28 05. 2013, 18:34
Actualizat: 11 01. 2020, 07:03

Tudor Chirilă povestește că, săptămâna trecută, se grăbea și a parcat mașina într-o intersecție. Când s-a întors, a găsit pe carosabil o sesizare a poliției, care îi spunea că mașina i-a fost ridicată. „Mașina era parcată într-o intersecție, e adevărat, dar de ce trebuie să fac efortul de a-mi aminti că n-am voie să parchez astfel, când ar putea să fie semnalizat preventiv de pe trotuar?”, se întreabă solistul pe blog.

Citește și: Doar UN VOT A LIPSIT ca bucureștenii să scape de hingherii de mașini

Chirilă spune că, în ziua următoare, a fost să-și recupereze mașina, dintr-un „loc viran, împrejmuit de un gard, lângă o cale ferată, unde noaptea ar putea hingheri câini”. Acolo, un bărbat făcea scandal și îi amenința pe funcționari, pentru că nu-și putea recupera automobilul, din cauză că nu avea împuternicire de la firmă.

Solistul scrie pe blog că, pentru a-și recupera mașina, avea nevoie de carnet, buletin și certificat de înmatriculare, însă nu avea decât carnetul, pentru că restul actelor se aflau în autoturism. „Calmul pare a fi singura soluție. ‘Doamnă’, îi zic, ‘n-am decât carnet, dar vă rog să nu mă trimiteți acasă. Pentru că aici, pe carnetul de conducere, există codul numeric personal care este suprema formă de identificare a unui cetățean’. Vorbesc pe un ton jos, rar, răspicat, dar nu agresiv, ca să nu supăr sistemul”, povestește artistul.

Citește și: Cum se vede RIDICAREA DE MAȘINI din partea cealaltă a baricadei: o zi printre hingherii de mașini, cei mai urâți oameni din București

 

Abordarea sa nu a avut succes, pentru că sistemul – pe care Chirilă îl descrie drept „un ciclop imens, cu trup de gelatină, care la prima trepidație mă poate strivi ca pe un gândac de bucătărie” – îi joacă feste. „Femeia cade pe gânduri. Am senzația că, pentru o fracțiune de secundă, își va pune mintea la contribuție, va gândi, va face o deducție logică și voi reuși să scap”, mărturisește Chirilă. Totuși, funcționara îi spune sec că îi trebuie buletinul, pentru ca poliția să știe unde să trimită amenda.

 

Artistul a plătit 868 de lei pentru a-și recupera mașina

Într-un târziu, femeia îi spune că „merge și fără buletin”, dar că trebuie talonul mașinii și îl trimite „alături”. Chirilă spune că salvarea vine de la un paznic „țigănos”, care îi spune că „e OK” și îl conduce către mașină. „Am sentimentul că mașina mea nu e a mea, că mi se face o favoare. Mă apropii de ea timid, ca de o femeie de care te desparți o lungă perioadă, deși nu s-a terminat nimic între tine și ea”, povestește solistul.

 

Chirilă merge la casă, plătește 868 de lei și cere factura. Solistul recunoaște că ar fi vrut să o întrebe pe casieră ce fel de viață are, cum poate munci 12 ore într-o „cușcă”, însă renunță. „Sunt mai puțin umilit acum. Pornesc, demarez”, încheie artistul.