10 alimente care elimină nicotina din organism

Publicat: 21 01. 2016, 17:05
Actualizat: 21 01. 2016, 22:44

Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C și E, care protejează plămânii și organismul de infecții și boli cronice. 

În ciuda tuturor avertismentelor și a cercetărilor care dovedesc cât de rea este nicotina, oamenii aleg în continuare să fumeze.

Este important pentru fumători să știe că există totuși anumite alimente care ajută la eliminarea tutunului din organism. Acestea sunt:

Broccoli

Broccoli conține foarte multă vitamina B5 și C, vitaminele B reglând multe procese în organism. Acest aliment este o sursă bună de vitamina C și protejează plămânii de toxine.

Portocale

Portocalele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, reducând și stresul și anxietatea cauzată de dependența de nicotină.

Spanac

Spanacul conține acid folic și vitamina B9, care sunt cunoscute pentru faptul că ajută la eliminarea nicotinei din corp. Acidul folic este esențial pentru combaterea simptomelor de sevraj în cazul dependenței de nicotină, jucând un rol foarte important pentru sănătatea mentală și emoțională.

Ghimbir

Ghimbirul poate elimina multe simtome cauzate de fumat și nicotină. Pentru a te bucura pe deplin de beneficii, consumă ghimbir crud, deoarece acesta reduce nevoia de nicotină, ajută la pierderea în greutate și reduce nivelul de toxine din sânge.

Merișoare

Acidul din merișoare ajută și el la eliminarea nicotinei din sânge mai repede. Nicotina crește nivelul zahărului din sânge la fel ca merișoarele, din acest motiv fiind atât de bune pentru a înlocui țigările și pentru a opri poftele atunci când încerci să te lași de fumat.

Lămâi

Lămâile reprezintă un alt aliment foarte bun împotriva efectelor nicotinei. Dacă fumezi, nicotina rămâne în organism până la trei zile, consumul de lămâi fiind recomandat pentru combaterea efectelor negative.

Morcovi

Consumă morcovi în mod constant pentru a-ți asigura sursa de vitaminele A, C și K, întărind și sistemul imunitar.

Rodii

Fumatul crește tensiunea arterială, scade nivelul de oxigen din sânge, iar simptome pot fi combătute prin consumul de rodii. Acestea îmbunătățesc circulația și ajută corpul să producă mai multe globule roșii.

Germeni de grâu

Fumatul poate duce la îngroșarea vaselor de sânge, iar germenii de grâu sunt o sursă foarte bună de vitamina E, îmbunătățind elasticitatea sistmeului circulator. Germenii de grâu pot reduce și riscul apariției de boli cardiovasculare odată cu înaintarea în vârstă.

Varza creață (Kale)

Varza creață este o sursă naturală de antioxidanți, care sunt de ajutor în eliminarea toxinelor și a nicotinei din organism. Mai mult, acidul lactic din varză curăță colonul, iar sulforafanul luptă împotriva toxinelor, scrie healthypanda.net.