Caravana MASTERCHEF a început preselecțiile pentru un nou sezon al competiției. GALERIE FOTO

Publicat: 18 01. 2014, 14:25
Actualizat: 29 07. 2014, 19:22

MASTERCHEF a dat startul unei noi serii de preselecții pentru SEZONUL 4. Vineri, 17 ianuarie, caravana MASTERCHEF a ajuns la Cluj-Napoca.

Dis-de-dimineață, ardelenii au venit la preselecțiile pentru show-ul culinar difuzat de ProTv încărcați cu bunătăți gata preparate cu care să le demonstreze celor trei jurați: Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu că au fler de „chef”.

De la ingineri, contabili, avocați, polițiști sau chiar baby-sitteri, concurenți din Petroșani, Târgu-Mureș, Timișoara, Zalău și Cluj-Napoca s-au prezentat încrezători în talentul lor culinar, cu gândul la marele titlu și la premiul în valoare de 50.000 de euro.

Mâncăruri care mai de care mai sofisticate sau, dimpotrivă, rețete tradiționale reinterpretate, toate au îmbiat simțurile într-o contopire de arome, gusturi și culori. Pasionații de bucătărie au combinat ingredientele în cele mai neașteptate moduri: orez sălbatic cu șofran și mentă, piept de pui cu miere, ceafă de mistreț cu sos de zmeură, ciuperci cu sos de soia.

Răzvan Fodor, prezentatorul show-ului de la Pro Tv, a fost alături de candidații dornici să meargă mai departe în competiția MASTERCHEF. „Suntem la prima preselecție MASTERCHEF din sezonul al patrulea, am venit la Cluj și sperăm din tot sufletul să punem Clujul pe harta MASTERCHEF. În primul sezon s-a câștigat la Constanța, cu Petru Buiuca, în al doilea la Buzău – cu Aida Parașcan. Acum, daca reușim și cu Clujul, o să fie bine. Am văzut lume multă, oameni frumoși care au un numitor comun: pasiunea pentru gătit. Speram să ne vedem cât mai mulți și la preselecțiile de la Iași și de la București”, a spus Fodor.

Mai mult, Alexandru Hora, finalistul din sezonul al doilea al show-ului, a venit la preselecțiile MASTERCHEF din Cluj și le-a dat sfaturi posibililor candidați. Alexandru a gustat din preparate și s-a declarat impresionat de imaginația românilor în domeniul culinar.

După Cluj-Napoca, Iașiul devine următoarea destinație, unde caravana MASTERCHEF va ajunge duminica, 19 ianuarie. De la ora 10:00, moldovenii care vor să calce pe urmele lui Petru Buiuca, primul MASTERCHEF al României, și ale Aidei Parașcan, câștigatoarea celui de-al doilea sezon al competiției, sunt așteptați la Hotel Unirea.

Caravana MASTERCHEF va ajunge și la Bucureștiul, pe 25 ianuarie, de la ora 10:00, la World Trade Center Hotel Pullman.

Cei trei jurați: Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu sunt pregătiți să descopere un nou star al bucătăriei în cursa show-ului MASTERCHEF.