Cum să colorezi ouăle de Paște fără să folosești vopsea

Publicat: 04 04. 2018, 14:25

Ouăle roșii sunt nelipsite din meniul de Paște, iar bucătarii spun că aceste pot fi colorate și prin metode naturale, nu doar cu ajutorul vopselei.

● Cojiile de ceapă roșie asigură ouălor nuanța roșie. Tot ce trebuie să faceți este să puneți la fiert ouăle împreună cu frunzele de ceapă. Pentru a obține o nuanță cât mai intensă este recomandat să puneți cât mai multe frunze. Ouăle se lasă la fiert mai bine de jumătate de oră. Pentru a evita spargerea cojii, lăsați-le să fiarbă la foc mic.

● Sfecla murată va asigura ouălor nuanța de roz. Puneți ouăle la fiert împreună cu câteva felii de sfeclă murată.

● Cojile de ceapă galbenă vor asigura ouălor culoarea galbenă.

● Bicarbonatul de sodiu și frunzele de spanac asigură ouălor nuanța de verde.

● Vinul roșu este foarte eficient în obținerea ouălor pentru Paște de culoare violet închis.