Cum să îți modelezi abdomenul în doar două săptămâni. Dieta de început de vară

Publicat: 03 06. 2014, 10:30
Actualizat: 09 08. 2014, 09:44

Deși vara abia începe, mulți și-au pus deja la punct planurile de concediu. Chiar dacă detaliile vacanței sunt stabilite, multe femei au încă o preocupare: silueta pe care o vor afișa atunci când vor purta costumul de baie.

Pentru acelea care în restul anului nu au avut un regim alimentar corect sau care nu au mers prea des la sală, există însă o soluție. Este vorba despre o dietă gândită de medicul William Davis, care promite că în doar două săptămâni orice femeie poate avea un abdomen plat și ferm, scrie Daily Mail.

Nu este vorba de cură obișnuită ce presupune contabilizarea exactă a caloriilor sau de cântărirea porțiilor, susține specialistul. Totul se produce la nivel hormonal: mai exact, prin excluderea anumitor alimente, insula, care de obicei crește apetitul și provoacă acumularea kilogramelor în plus, va avea efecte mai limitate.

Așadar, trebuie evitate alimente precum: uleiurile hidrogenate și cele polinesaturate, făina de porumb, făina de cartofi, prăjelile, dulciurile, batoanele energizante, mierea, ketchup-ul, dar și unele fructe (stafide, smochine, prune).

În schimb, sunt recomandate: legumele (mai puțin cartofii și porumbul dulce), nucile și semințele crude, uleiurile extra-virgine, cele de avocado, de nucă de cocos, cel de macadamia, brânza, muștarul, maioneza, oțetul, sosurile iuți, avocado, măslinele și cacaoa.

Potrivit sursei citate, dieta trebuie structurată astfel:

ZIUA 1

Mic-dejun: omletă cu brânză/roșii/ciuperci/ceapă.

Prânz: roșii cu ton, ceapă, maioneză, măsline, brânză.

Cină: pizza, salata cu o vinegretă realizată din trei sferturi ulei de măsline extra-virgin și un sfert oțet.

ZIUA 2

Mic-dejun: ouă preparate în 14 mililitri de ulei de măsline extra-virgin, roșii și sos pesto cu busuioc.

Prânz: „burgeri” făcuți din ciuperci cu brânză halloumi, roșii și frunze de busuioc, totul preparat la grătar.

Cină: Ton fript în soc propriu cu sos wasabi. Se servește cu salată de spanac și anule, ceapă roșie, gorgonzola și o vinegretă simplă.

ZIUA 3

Mic-dejun: humus cu ardei verde, țelină, ridichii și castraveți.

Prânz: salată grecească cu măsline negre, porumb, castreveți, roșii, brânză feta, stropită cu ulei de măsline extra-virgin și suc proaspăt de lămâie.

Cină: piept de pui la grătar, cu dovlecei și ciuperci.

ZIUA 4

Mic-dejun: chifteluțe din conopidă cu sos salsa, preparat din roșii, ceapă verde, ulei de măsline și condimente.

Prânz: curcan fript, învelit în brânză emmentaler, avocado, salată verde și maioneză.

Cină: păstrăv fript cu orez sălbatic și asparagus.

ZIUA 5

Mic-dejun: salată caprese (roșii, mozzarella, frunze de busuioc și ulei de măsline).

Prânz: saladă de ton cu avocado (frunze de salată, morcov, ron, coriandru, avocado, suc proaspăt de lămâie.

Cină: vită cu ceapă verde, ciuperci, broccoli, bambus, boia și ardei iute, susan

ZIUA 6

Mic-dejun: un ou fiert, roșii, și semințe de in

Prânz: supă de legume cu semințe de in

Cină: carne de pork la grătar cu legume (ceapă, ardei, vinete)

ZIUA 7

Mic-dejun: ouă bătute cu brânză și ceapă verde, prăjite timp de 10 minute, la circa 200 de grade Celsius

Prânz: salată de ciuperci și spanac, cu ardei, ceapă verde, brânză feta și vinegretă

Cină: burrito cu salată verde