ATAC DE CORD, INFARCT. Șase alimente care pot preveni atacul de cord

Publicat: 22 04. 2015, 12:04
Actualizat: 02 04. 2019, 05:25

ATAC DE CORD, INFARCT. Vișinele

Conțin un nivel ridicat de antioxidanți și au efect antiinflamator, ajută la îmbunătățirea calității somnului și la recuperarea după accidente sportive – dureri musculare, inflamații și slăbiciune.

Avocado

Este o sursă bună de grăsimi monosaturate, care contibuie la scăderea nivelului de colesterol rău, reducând riscul de infarct și accident cerebral. Este recomandat să se consume măcar o porție de avocado pe zi.

Merișoare

Sunt utilizate de mult timp în maladiile tractului urinar, însă studii recente au demonstrat că au numeroase alte beneficii – îmbunătățesc sănătatea inimii și pe cea orală, previn anumite forme de cancer și ajută la reducerea efectelor infecțiilor. Au un conținut ridicat de polifenoli, cu calități antioxidante, antiimnflamatoare și antimicrobiene.

Afine

Cu un conținut ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale pot contribui la menținerea sănătății inimii, a ochilor, îmbunătățesc funcțiile neuronale și previn cancerul. Nu în ultimul rând, încetinesc procesul de îmbătrânire, fiind o alternativă ieftină la cremele antirid scumpe.

Semințele de dovleac

Sunt o sursă bună de proteine, fibre, magneziu, mangan, fosfor, zinc – importante pentru imunitate, creșterea celulară, somn, stare de spirit, sănătatea ochilor și a pielii.

Semințele de chia

Popularitatea lor a crescut în ultimii ani și acest lucru nu este o surpriză, întrucât au un nivel înalt de nutrimente și sunt slabe caloric. Bogate în antioxidanți, fibre solubile și minerale, semințele de chia sunt o sursă de acizi grași omega 3 și conțin mai mult calciu decât laptele.