FRIPTURĂ DE PORC. O alternativă pentru cei care nu apreciază FRIPTURA DE MIEL

Publicat: 18 04. 2014, 13:35
Actualizat: 08 04. 2015, 16:52

Iată mai jos o REȚETĂ DE PAȘTE pentru FRIPTURA DE PORC, de pe lauraadamache ro:

FRIPTURĂ DE PORC – REȚETE DE PAȘTE. Ingrediente

1,500 Kg pulpa de porc
2 morcovi mari
4-5 felii speck/bacon/cap de piept afumat
boia dulce
boia iute
sare
piper
50-60 ml vin alb demisec
50-60 ml apa
2-3 linguri ulei de masline

FRIPTURĂ DE PORC – REȚETE DE PAȘTE. Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă (apa rece, vinul și condimentele și le punem într-un vas adânc de sticlă sau plastic. Punem bucată întreagă de pulpă în vas și ne asigurăm că este complet acoperită de marinadă. Dacă nu este acoperită în întregime, mai adăugăm apa sau vin. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 14-16 ore. După repaus, scoatem carnea din vas și o punem pe un fund de lemn. O tamponam cu hârtie absorbantă de bucătărie și apoi practicăm, pe lungime, patru tăieturi adânci. Avem grijă că bucată de carne să rămână netăiată în partea inferioară. Umplem cele patru tăieturi cu felii de speck sau bacon și cu câte 2 felii subțiri de morcov, așezate pe o parte și pe cealaltă a feliei de speck/bacon. O ungem cu puțin ulei de măsline, apoi pudram cu sare, piper, boia dulce și puțină boia iute. O legăm foarte bine cu sfoară de bucătărie (strângem bine sfoară astfel încât să obținem o bucată de carne cât de cât rotundă). Punem friptură de porc într-o formă ceramică în care am adăugat 1-2 linguri ulei de măsline, apa ușor călduță și vinul alb. Acoperim formă cu folie de aluminiu și o introducem în cuptorul preîncălzit la 160A°C. Coacem friptură pentru circa 3 ore, apoi eliminăm folia de aluminiu și o lăsăm  să se rumenească încă 30 minute. Din când în când, o ungem cu sosul format în formă. După ce s-a rumenit, o scoatem din formă și o învelim în folie de aluminiu. O lăsăm 30 de minute în folie, apoi o eliminăm și o feliem. Dacă dorim că friptură să se tăie frumos, o lăsăm să se răcească înainte. După ce s-a răcit, o tăiem în felii, le așezam în tavă și le încălzim. Este foarte fragedă și poate fi consumată atât caldă cât și rece.