Mircea Badea, despre scutirea jurnaliștilor de impozite: „Asta mi se pare cu adevărat odios”. Ce intenționează să facă prezentatorul, dacă legea va fi promulgată de Iohannis  

Publicat: 13 02. 2020, 09:58
Mircea Badea a câștigat iar la pariuri! A mizat decisiv pe un meci din Premier League

Mircea Badea a reacționat în cazul anunțului potrivit căruia Parlamentul a votat legea prin care jurnaliștii ar urma să fie scutiți de impozite. Prezentatorul susține că această lege „pare cu adevărat odioasă”.

Prezentatorul Mircea Badea a răbufnit în direct, exprimându-și nemulțumirea legată de legea votată marți de Camera Deputaților care prevede scutirea jurnaliștilor de impozite.

„Cresc salariile în presă. Jurnaliştii vor fi scutiţi de impozit la fel ca IT-iștii. Asta mi se pare cu adevărat odios. Eu vreau să spun că asta este o mizerie. Vreau să denunţ această porcărie. Nu sunt de acord deloc cu ea.

Mircea Badea: Mi se pare sub demnitatea mea ca om să fiu scutit de impozit

Badea a declarat că în cazul în care această lege va intra în vigoare va dona 10% din salariu:

„Exclus ca eu să beneficiez de aşa ceva! Consider că este o mare mizerie. Ideea este ca oamenii să plătească impozit, nu să fie scutiţi de impozit. Ca să meargă o societate înainte, este nevoie de bani, nu de scutiri.

În cazul în care nu voi avea încotro, că mă obligă legea şi nu vreau să fac puşcărie, o să donez o sumă mai mare decât impozitul. 10% din veniturile mele înseamnă o sumă destul de importantă. Mi se pare sub demnitatea mea ca om să fiu scutit de impozit. Vreau să plătească şi IT-iștii impozit, nu să fiu scutit eu”, a declarat Mircea Badea, la Antena 3

Legea va fi dată spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Propunerea legislativă care îi vizează pe angajații din presă a fost iniţiată de către deputatul PSD Valeriu Steriu şi semnată de 27 de parlamentari PSD, ALDE şi PMP, iniţiatorii săi justificând această măsură prin faptul că „mass-media din România se află într-o situaţie economică foarte dificilă” şi în consecinţă „piaţa mass-media se restrânge atât în privinţa operatorilor, cât şi a forţei de muncă”. Parlamentarii au mai susţinut că prevederea este în măsură să asigure libertatea şi independenţa presei.

Proiectul prevede ca la articolul 7 să fie introdusă definiţia activităţii de jurnalism ca fiind „cercetarea, investigarea, interpretarea şi comunicarea ştirilor şi informaţiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului şi a altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcţionării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra şi edita imaginile şi sunetul şi pentru transmiterea pentru emisiunile radio şi de televiziune a imaginilor şi sunetelor, precum şi a altor tipuri de semnale de telecomunicaţii terestre, marine sau aeriene, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi a unui contract de drepturi de autor”.