PRĂJITURI DE POST. Rețete de post pentru salam de biscuiți, chec cu gem de nucă, prăjitură de mere cu lămâie

Publicat: 22 03. 2015, 16:25

REȚETE DE POST. PRĂJITURI DE POST. În perioada postului dulciurile nu sunt interzise. Cu o singură condiție: să nu conțină ingredinte care sunt de dulce: lapte, brânză, ouă și unt.

Mai jos regăsiți trei rețete de prăjituri de post.

REȚETE DE PRĂJITURI DE POST – CHEC CU GEM DE NUCĂ

Ingrediente:

● 200 grame de zahăr,

● 100 mililitri ulei sau margarină topită,

● 100 mililitri de lapte de soia sau apă,

● 200 grame de făină,

● un praf sare,

● 1 pachet de praf copt,

● 2 linguri de cacao,

● 2 linguri de gem de nucă,

● 3 linguri de nucă rasă sau nucă cocos,

● vanile și esență de rom.

Mod de preparare:

Se ia un vas în care se amestecă toate ingredinetele menționate mai sus, mai puțin cacaoa, gemul și nuca de coco sau nuca rasă, în funcție de opțiunea aleasă.

Compoziția obținută se împarte din două: în una se adaugă nuca de cocos sau nuca rasă, iar în a doua gemul și cacao. Apoi, într-o tavă tapetată se adaugă un rând de aluat alb, un rând de aluat maro. La final, se bagă tava în cuptor, unde se lasă timp de 40 de minute la foc moderat.

Sursă: Rețete culinare

REȚETE DE PRĂJITURI DE POST – PRĂJITURĂ DE MERE CU LĂMÂIE ȘI SCORȚIȘOARĂ

Ingrediente:

● 10 mere potrivite,

● 1 plicuri de praf de copt,

● 1 linguriță de scorțișoară,

● 1 lămâie,

● 250 grame de margarină,

● 1 vârf de sare,

● 10 linguri de zahar,

● 150 de mililitri de apă,

● 300 grame de făină albă

Mod de preparare:

Într-un castron se pun cele 250 de grame de margarină care se topesc în prealabil. Apoi, se adaugă apa – care trebuie să fie rece, zeama de la lămâie, 5 linguri de zahăr, un vârf de sare și, la urmă, făina. Toate aceste ingrediente se amestecă. Atunci când aluatul s-a închegat, acesta este frământat timp de 10 minute.

Se pune aluatul la frigider, timp în care se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare, după care se călesc puțin în ceaun și se adaugă scorțișoara și zaharul, care se lasă să se răcească.

Apoi, aluatul este tăiat în două părți egale, care se întind cu un făcăleț. Între timp se dă drumul la cuptor, care se lasă să se încălzească. Se ia o tavă, care se unge bine cu ulei și peste care se presară puțină făină ca să nu se prindă prăjitura. Se întinde prima foaie de aluat și se adaugă merele peste ea, după se întinge și cea de a doua foaie de aluat.

Se bagă prăjitura de post în cuptor timp de 30 de minute. După aceea se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit. Când s-a răcit se pudrează zahărul pudră pe deasupra.

Prajitura de mere cu lămâie și scorțișoară se servește rece.

Sursă: Culinar.ro

REȚETE DE PRĂJITURI DE POST – SALAM DE BISCUIȚI

Ingrediente:

● 500 grame de biscuiți simpli (populari),

● 1 sticluță de esență de rom,

● 150 mililitri de apă,

● 2 linguri de cacao,

● 3 linguri de zahăr,

● 4 linguri de apă,

● 100 grame de margarină,

● stafide,

● 2 linguri de dulceață

Mod de preparare:

Etapa 1: Se rup biscuiții bucațele. Peste biscuiții rupți se toarnă esență de rom și apă.

Etapa 2: Într-o crăticioară se amestecă cacao, zahar și cele 4 linguri de apă și se pune pe foc.

Etapa 3: Se lasă să dea într-un clocot, se ia de pe foc și se adaugă margarină. Se amestecă până se omogenizează.

Etapa 4: Sosul astfel obținut se toarnă peste biscuiți. Se amestecă până sunt toți acoperiți de sosul de cacao, se adaugă dulceața și stafidele și se omogenizează.

Etapa 5: Pe masă se întinde folie alimentară și se pune jumătate din compoziție. Se formează un sul și se împachetează strâns. La fel și pentru cealaltă jumătate. Se dă la rece până se întărește bine.

Etapa 6: Se mai adaugă pe deasupra puțină glazură de cacao și o foiță de zahăr ars.

Această rețetă de prăjitură de post este una extrem de simplă, care se realizează în mai puțin de jumătate de oră.

Sursă: PetitChef