REȚETE. Cum se gătesc SARMALELE ÎN CLĂTITE

Publicat: 18 12. 2014, 12:57
Actualizat: 05 07. 2016, 23:41

REȚETE. În perioada Sărbătorilor de Iarnă sarmalele reprezintă un preparat de bază în meniul românilor. Sarmalele în clătite reprezintă noua atracție. Acestea sunt ușor de preparat și sunt extrem de gustoase, scrie Rețeta perfectă.

Ingrediente pentru sarmale în clătite:

Ingrediente:

● apă minerală – 10mililitri

● busuioc verde – 30 grame,

● făină – 300 grame,

● grăsime – 20 grame,

● lapte – 100 mililitri,

● orez – 100 grame,

● 2 ouă,

● 1 legătură de pătrunjel,

● piper – 10 grame,

● sare – 10 grame,

● ulei de floarea soarelui – 30 mililitri,

● zahăr – 10 grame,

● carne tocată de pasăre – 300 grame,

● delikat barbeque pentru porc – 20 grame.

Rețeta pentru sarmale în clătite este una ușoară, acestea fiind gata în mai puțin de o oră. Astfel, pentru a prepara sarmalele în clătite tot ce trebuie să dacă este să respecți 5 pași.

1 Se pregătește aluatul pentru clătitele în aluat, amestecând laptele, oul, făina, apa, uleiul, sarea și o lingură de pătrunjel tocat. Când aluatul atinge o consistență uniformă, prăjiți clătitele.

2 Se pune carnea într-un castron, se adaugă orezul și delikatul și se amestecă bine.

3 Pe clătitele prăjite se pune o lingură mare din umplutură cu carne după care se împăturesc sub formă de plic și se așează una lângă alta într-un vas de yena.

Mai mute detalii despre cum se gătesc sarmalele în clătite citiți pe Rețeta perfectă.