REȚETE DE PAȘTE – FRIPTURĂ DE MIEL grecească

Publicat: 16 04. 2014, 14:27
Actualizat: 09 04. 2015, 18:10

REȚETE DE PAȘTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Timp de preparare: îndelungat

Număr de porții: 4-6

Complexitate: ușor.

Ingrediente:
2 kg carne de miel
1 lingură cu ulei de măsline
2 lingurițe cu sare de mare
4 căței de usturoi
12 fire de oregano
375 ml supă de pui/ legume
125 ml vin alb sec
2 cepe roșii
2 lămâi
2 cutii cu roșii în suc propriu
175 g măsline kalamata

REȚETE DE PAȘTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Mod de preparare

1. Spală carnea și așeaz-o într-o tavă adâncă. Toarnă uleiul deasupra, presară sarea de mare și cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire crestează bucățile de carne. Pune în fiecare crestătura câte o jumătate de cățel de usturoi și oregano.

2. Toarnă deasupra supă de pui (sau de legume ori apă) și vinul. Acopers cu un capac (sau folie ori hârtie de copt umezită în prealabil) și da la cuptor pentru o oraƒ (la 180 grade Celsius).

3. Scoate din cuptor, așază în tavă cepele roșii, lămâile tăiate în sferturi și roșiile în suc propriu. Presară de jur imprejul cărnii de miel măslinele.

4. Acoperă din nou și mai da o ora la cuptor. Îndepărtează capacul și mai lasă jumătate de ora în cuptor să se rumeneasca bucățile de carne. După ce ai scos tavă din cuptor, lasă friptură să stea un sfert de ora înainte de a o servi invitaților.