SALATĂ DE BOEUF. Trei rețete simple pentru a prepara această mâncare populară de Paște

Publicat: 06 04. 2015, 17:44

SALATĂ DE BOEUF. Acesta este un preparat pe care mulți români aleg să îl mănânce de Paște. Nutriționiștii spun că din punct de vedere nutrițional, salata de boeuf este un preparat complet, care conține toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine și lipide. Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere.

Salată de boeuf – varianta 1

Ingrediente:
● un piept de pui,
● 3-4 morcovi mari,
● 2 rădăcini de pătrunjel mari,
● 5-6 cartofi,
● o țelină,
●un borcan mare de castraveți murați,
● 500 grame maioneză,
● sare,
● piper,
● muștar.

Mod de preparare:

Legumele și carnea se fierb în apă cu puțină sare și după ce au fiert se scot și se pun deoparte într-un castron. Dacă le mai lăsați în apă, se înmoaie prea tare și salata iese moale. Până se răcesc, se pot tăia castraveții cubulețe și se pun într-un lighean, bine storși în pumn. La fel se procedează cu toate legumele, tăindu-le cubulețele de aceeași mărime. Apoi, se dă carnea prin mașina de tocat și se adaugă la legumele tăiate. S adaugă sare, piper, câteva linguri de muștar.
Se lasă deoparte și se face o maioneză de aproximativ 500 de grame. Se adaugă 3/4 din maioneză în salată și se amestecă bine. Dacă mai trebuie, se mai adaugă sare.

După ce totul este bine omogenizat, se aranjează pe platouri. Din cantitatea aceasta au ies 3 salate de mărime medie. Cu restul de maioneză puteți decora platourile, împreună cu măsline, gogoșari sau ouă fierte.

Sursă: PetitChef

Salata de boeuf – varianta 2

Ingrediente:

● 400 grame carne de vițel
● 12 cartofi potriviți
● 3 morcovi
● o albitură
● o țelină mică
● 300 g mazăre fiartă
● castraveți murați și gogoșari în oțet după gust
● sare
● piper
● cimbru
● o lingură muștar
● maioneză după gust.

Mod de preparare:

Cartofii se pun în vasul de gătit întregi deoarece fierb mai repede, iar morcovul, albitura și țelina se taie bucăți. Carnea se spală, se scurge de apă și se taie bucăți mici.

Se toarnă apa până la jumătatea vasului, urmând să mai completați pe parcursul fierberii. Când s-au fiert, legumele și carnea se scot, se scurg de apă și se lasă la răcit. Carnea și legumele se taie mărunt. Apoi, se pun într-un castron și se amestecă cu mazărea, maioneza, muștarul, sarea, cimbrul și piperul, după gust.

Sursă: Gustos.ro

Salată de boeuf – varianta 3

Ingrediente:

● 2.5 kilograme de cartofi,
● 500 grame morcov,
● 1.3 kilograme de castraveți în oțet,
● 1.8 kilograme de piept de pui proaspăt,
● 10 ouă,
● 1 litru de ulei,
● 1 borcan de muștar dulce,
● jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii cu pieptul de pui și morcovii. După ce au fiert se taie cartofii în bucăți micuțe cât unghia, morcovul bucăți mici și castraveții în bucăți cam cât și cele de la cartofi. Pieptul de pui nu se taie în cubulețe, ci se face sub formă de suvițe cât de mari or fi ele. Se amestecă toate la un loc, și se mai pune după preferință castraveți, cartofi sau morcov. Se face maioneza din 5 ouă crude și 5 fierte tare, se pune la rece aproximativ 30 de minute după care se amestecă împreună cu toate celelalte ingrediente.

Sursă: Culinar.ro