VIDEO | Anca Dragu despre tensiunile din PNL: În coaliţie discuţiile merg foarte bine, nu aş spune că simţim aceste tensiuni, în politică mai apar aceste lupte

Publicat: 06 07. 2021, 23:46
Actualizat: 07 07. 2021, 00:20

This browser does not support the video element.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat, marţi seară la A7 TV, că partidele din coaliție nu sunt afectate de tensiunile din tabăra liberalilor, iar formațiunea USR PLUS nu se va implică în alegerile interne de la PNL, această considerând că se va putea colabora în continuare indiferent de cine va fi desemnat câștigător în alegeri. 

”Este vorba de competiţie aici. Vorbim despre două partide noi care au fuzionat, acest partid nou, USR PLUS, este normal să aibă şi ceva, n-aş spune că sunt tensiuni, dar această competiţie este uneori mai vocală. Noi acum ne găsim pe drumul împreună. În politică există competiţie şi e normal să fie competiţie, nu e normal să fie înţelegeri pe sub masă. Nu trebuie să sărim o linie, aici sunt de acord”, a declarat Anca Dragu.

”Și în aceste competiţii şi, după  ce se vor fi ales şefii partidelor, tot noi o să lucrăm împreună. Întotdeauna le-am spus colegilor mei să nu ardă punţile de comunicare, noi între noi, în interiorul partidului, dar şi cu celelalte partide”, a mai declarat Anca Dragu.

Întrebată dacă USR PLUS ar preferă că Florin Cîţu sau Ludovic Orban să fie preşedinte la PNL, Dragu a declarat că partidul USR PLUS nu se va implică în competiția pentru șefia PNL.

”Nu cred că este cazul să ne băgăm noi în competiţia de la PNL, eu am o relaţie personală şi instituţională bună atât cu premierul Cîţu, cât şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul  Ludovic Orban. Este rolul PNL să-şi aleagă un preşedinte şi sunt convinsă că vom găși colaborare”, a mai adăugat președintele Senatului.

”În coaliţie discuţiile merg foarte bine, la şedinţele coaliţiei participă şi premierul şi preşedintele Camerei, nu aş spune că simţim aceste tensiuni, dar, cum politică este şi despre luptă, mai apar aceste lupte şi declaraţii”, a afirmat Anca Dragu.