Andreea Păstârnac, ministrul pentru diaspora, s-a lăudat la audieri cu răniții din Colectiv ajunși în Israel

Publicat: 04 01. 2017, 11:23
Actualizat: 26 03. 2019, 06:45

„Aș vrea doar să amintesc că în urma eforturilor diplomatice pe care le-am făcut în urmă cu un an de zile, statul Israel a fost unul din primele state care a ajutat medical pentru tratarea răniților de la Colectiv. Cei trei tineri răniți care au ajuns în Israel s-au bucurat de tot sprijinul misiuni diplomatice și al meu personal. Acest lucru a fost menționat de doctorii români și israelieni care lucrează în acest spital într-o scrisoare publică adresată opiniei publice din România. De asemenea, a fost menționat de ministrul Sănătății în momentul în care a participat la Ziua Națională a României”, a declarat, în timpul audierilor, Andreea Păstârnac.

În noiembrie 2015, când era ambasador în Israel, Păstârnac a fost acuzată de membri ai comunității românești din Israel că nu s-a implicat în sprijinirea însoțitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

Păstârnac nu a apucat să răspundă la mai multe întrebări puse de parlamentari, ceea ce a provocat nervozitate. Deputatul PNL Mihai Voicu a sărit însă în apărarea ministrului PSD: „Mai bine o întrebăm care e teorema lui Pitagora”.