Andronescu: Nu am cunoștință despre rapoartele Kovesi și Mang ce așteptau avizul Direcției Juridice

Publicat: 05 10. 2012, 16:56
Actualizat: 02 02. 2019, 17:14
Ministrul Ecaterina Andronescu spune că "niciodată nu s-a intersectat"cu rapoartele CNE privind acuzațiile de plagiat aduse Codruței Kovesi și lui Ioan Mang, trimise spre avizare la Direcția Juridică a MECTS, recunoscând totodată că a avut o problemă cu Direcția, întrucât au plecat mulți oameni.

Ministrul Ecaterina Andronescu spune că „niciodată nu s-a intersectat”cu rapoartele CNE privind acuzațiile de plagiat aduse Codruței Kovesi și lui Ioan Mang, trimise spre avizare la Direcția Juridică a MECTS, recunoscând totodată că a avut o problemă cu Direcția, întrucât au plecat mulți oameni.

Rapoartele – prin care Consiliul Național de Etică (CNE) a stabilit că Mang a plagiat, iar Kovesi, nu – au fost trimise Direcției Juridice a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) în urmă cu mai multe săptămâni. Până în prezent, însă, Direcția nu a dat niciun răspuns solicitării CNE de avizare a rapoartelor.

Întrebată despre această situație, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că Direcția Juridică „va analiza toate dosarele, gradual, și va lua o decizie în cunoștință de cauză”. „Cred că este mai bine să analizeze temeinic, decât să ia o decizie cu o anumită viteză”, a mai spus Andronescu.

În același context, ministrul Educației a spus că Direcția Juridică a MECTS este în reorganizare și urmează să selecționeze noi angajați, după ce mare parte dintre salariați au plecat.

„Niciodată nu m-am intersectat cu aceste rapoarte. Nu am citit niciunul dintre aceste rapoarte, nu este atributul meu. Direcția Juridică are o singură atribuție: aceea de a verifica legalitatea procedurilor care trebuie să fie parcurse. Am avut o problemă cu Direcția Juridică, în sensul că au plecat foarte mulți oameni și, probabil, acesta este motivul întârzierii. Acum, încercăm să construim Direcția și să selecționăm oamenii necesari acesteia”, a mai spus ministrul Ecaterina Andronescu.

La 2 august, CNE a stabilit că fostul procuror general Codruța Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat, iar în 6 septembrie, același for a decis că fostul ministru al Educației Ioan Mang a plagiat în mai multe articole științifice.

CNE funcționează pe lângă Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică (ANCS), instituție subordonată MECTS.