Angel Tîlvăr: Avioanele F-16 vor avea parte de mentenanță la cele mai înalte standarde în România.

Publicat: 20 03. 2024, 10:40

Ministrul Apărării Naționale Angel Tîlvăr transmite că avioanele F-16 vor avea parte de mentenanță în România, la cele mai înalte standarde.

Tîlvăr a vizitat, la Bacău, compania AEROSTAR Bacău, care este centru de mentenanță pentru avioanele F-16 și lansatorul HIMARS.

Industria de apărare este extrem de importantă pentru Ministerul Apărării Naționale. Iar AEROSTAR Bacău este una dintre companiile de succes din industria de profil și este Centru de Mentenanță pentru F-16 și pentru lansatorul multiplu de rachete HIMARS, spune ministrul Apărării.

Șeful Apărării a inspectat și linia pregătită pentru asamblarea și fabricarea unor elemente mecanice pentru vehiculul aerian aferent UAS tactic operativ.

În cadrul vizitei de lucru pe care am făcut-o la Bacău am văzut și linia pregătită pentru asamblarea și fabricarea unor elemente mecanice pentru vehiculul aerian aferent UAS tactic operativ, ale cărui componente vor fi produse de mai multe companii din România.

Tot la Bacău, Angel Tîlvăr, a vizitat și compania ELMET INTERNATIONAL, care fabrică părți componente ale transportorului pentru trupe PIRAHNA V.

 CITEȘTE ȘI: