Antonescu vrea demisia lui Ponta dacă USL se rupe

Publicat: 18 02. 2014, 09:08
Actualizat: 18 02. 2014, 16:49

Crin Antonescu nu renunță la condițiile puse PSD-ului – aceleași ministere și Iohannis vicepremier și ministru de interne – și  îi transmite premierului Victor Ponta că, dacă nu acceptă varianta liberalilor și vrea ruperea USL, atunci ar trebui să demisioneze.

„Am un sentiment și mai grav. Că Ponta dorește să păstreze PNL la guvernare, dar într-o poziție marginală, de semivasalitate. Poate ești deranjat de personalitatea lui Klaus Iohannis sau că PNL își ia singur deciziile. Putem să punem capăt USL-ului decent, fără să spui că Antonescu e prieten cu Băsescu și alte prostii. Nu e un ultimatum, e o situație clară. Dorește în continuare un guvern cu PNL, ăștia sunt oamenii. Nu mai dorește, atunci face un alt guvern, dar după ce demisionează. Ori mergem împreună înainte, ori închiem decent, domnul Ponta demisionează și își face o altă majoritate”, l-a avertizat Antonescu pe premier, invitat la B1 TV.

După ce prim-ministrul a anunțat că este dispus să renunțe la varianta ca Daniel Constantin să fie vicepremier, cu condiția ca Iohannis să fie ministru de Finanțe, și nu de Interne, președintele PNL a reiterat faptul că primarul Sibiului nu este finanțist de meserie și că PNL „nu se joacă cu propunerile”. 

„Eu cred că domnul Ponta știe foarte bine că nu ne jucăm cu propunerile. Ne tot oferă acest lucru, blocând de fapt situația. Nu e vorba de un joc de orgolii. PNL nu se joacă”, a mai spus Antonescu.