Anunțul lui Cioloș după ce PSD i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose. Ce este dispus să facă fostul premier dacă se ajunge la alegeri anticipate

Publicat: 16 01. 2018, 08:18
Actualizat: 16 01. 2018, 08:57

„Din punctul meu de vedere, coaliția PSD-ALDE a eșuat. România nu își poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliția PSD-ALDE. Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toți cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă țara de un an încoace și care acum sunt așteptați să gândească soluții. Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluții”, a scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier a adăugat că PSD-ALDE nu sunt în stare să își asume responsabil guvernarea și că vor duce țara de râpă.

„Un an și unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliți în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiții politice meschine. Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-și decapiteze două guverne într-un an. Pe lângă populism și incompetență, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru țară: instabilitate politică”, a scris fostul premier.

Mihai Tudose a anunțat că pleacă cu fruntea sus din funcția de premier și spune că nu va asigura interimatul, după ce ședința CEx PSD a decis, luni, retragerea sprijinului politic.