Apartenența României la Uniunea Europeană ar putea fi trecută în Constituție / Marcel Ciolacu: Susțin CATEGORIC

Publicat: 31 01. 2024, 13:42

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că susține „categoric” propunerea avansată de europarlamentarul Victor Negrescu privind introducerea în Constituția României a apartenenței la Uniunea Europeană.

Ca și modificare a Constituției… o susțin categoric, și eu și colegii mei, a afirmat Marcel Ciolacu, după o reuniune a partidului.

Premierul a precizat că va lansa această dezbatere în spațiul public.

Categoric. Poate să fie inițiată de Parlament, modificarea Constituției, sau prin semnături cetățenești, a mai spus Ciolacu.

Europarlamentarul Victor Negrescu a transmis că PES activists România susține introducerea în Constituția României a apartenenței la Uniunea Europeană, întrucât „acesta ar fi cel mai patriotic și naționalist demers pentru securitatea și dezvoltarea țării noastre”.

Măsura are ca scop protejarea țării în fața unui RO-exit, care ar fi „cel mai anti-național demers și un dezastru economic pentru români”, a transmis Negrescu.

Nu putem accepta acest tip de discurs care riscă să-i afecteze în mod direct pe cetățenii noștri. Împreună cu colegii mei din PES activists România și Partidul Social Democrat, am aprobat o rezoluție prin care începem campania Anti-Ro-Exit, cu scopul de a arăta avantajele apartenenței la Uniunea Europeană și de a prezenta riscurile reprezentate de acest tip de narativ anti-european inspirat de Moscova.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă anunță că PNL „va merge singur” în alegerile din 2024: Partidul trebuie să își asume un candidat propriu la Primăria Capitalei

Ședință PSD cu scandal la ușă / George Simion intră peste parlamentarii lui Ciolacu / „Fără comasate!”