Aspazia Cojocaru a înclinat balanța la CCR în favoarea lui Traian Băsescu. Judecătorul Predescu: „Am luptat și noi cât am putut”. EXCLUSIV GÂNDUL

Publicat: 21 08. 2012, 18:05
Actualizat: 05 07. 2016, 20:09

Scorul de 6 la 3 pentru invalidarea referendumului, luat azi în plenul Curții Constituționale, nu putea fi atins decât în cazul unei „dezertări”. Judecătoare care a înclinat balanța a fost Aspazia Cojocaru, fapt confirmat pentru gândul de judecătorul Ion Predescu.

Au votat pentru validarea referendumului: Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader (toți trei din tabăra USL).

Au votat pentru invalidarea referendumului: Augustin Zegrean (președinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Iulia Antoanella Motoc (din tabăra PDL-Băsescu) Puskás Valentin Zoltán (prpous de UDMR) și Aspazia Cojocaru (propusă de PSD în CCR).

„Așa a ieșit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat pentru gândul Ion Predescu. „Am luptat și noi cât am putut. Așa a ieșit însă. Luați datele de la Guvern și analizați-le să vedeți cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.

CCR: Nu a fost întrunit cvorumul de prezență necesar validării

Curtea Constituțională(CCR) a invalidat astăzi, cu 6 voturi la 3, referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu, desfășurat în din 29 iulie. Magistrații au contatat că nu s-a întrunit cvorumul necesar validării. Decizia va fi comunicată Parlamentului și publicată în Monitorul Oficial, după aceea Băsescu putând să revină la Cotroceni.