Avertisment pentru parlamentarii maghiari: Nu mai putem tolera atitudini ostile față de poporul român

Publicat: 18 02. 2013, 12:23
Actualizat: 06 08. 2014, 10:06

Liderului grupului PNL din Senat, Puiu Hașotti, a declarat luni că parlamentarii maghiari trebuie să înțeleagă că nu se mai pot tolera „atitudini ostile față de poporul român și simbolurile poporului român”.

„În cazul în care parlamentarii maghiari vor continua gesturile ofensatorii la adresa simbolurilor fundamentale ale României, vom fi nevoiți să luăm atitudine, anumite rezerve între relațiile între cele două Parlamente, atitudini rezervate față de grupurile de prietenie”, a spus liberalul.

El a subliniat că președintele Traian Băsescu trebuia să aibă o reacție față de amicul său, premierul Viktor Orban,  care se află din umbră în fruntea acestor atitudini. Totodată, Hașotti le-a cerut celor de la PDL să aibă o discuție cu FIDESZ, omonimii lor din Ungaria, care „ațâță”.

„O declarație politică a Parlamentului are o valoare de simbol, cred că trebuie și mai mult să le transmitem colegilor maghiari că noi nu mai putem tolera atitudini ostile față de poporul român și simbolurile poporului român, altfel vom fi nevoiți să luăm atitudini politice parlamentare”, a conchis liderului grupului PNL din Senat.