VIDEO | Barna: Nu am detaliat subiectul alocațiilor, avem mai multe variante

Publicat: 14 06. 2021, 21:05
Actualizat: 15 06. 2021, 01:00

This browser does not support the video element.

Dan Barna declară la ieșirea din ședința unde s-au discutat printre altele subiectul creșterii alocațiilor pentru copii, că subiectul nu a fost detaliat și că există mai multe variante pe care le vor putea lua în calcul.

„În privința alocațiilor pentru copii „Creșterea de 20% se va operaționaliza la 1 ianuarie și noi am propus o schimbare de filozofare pentru alocațiile pentru copii să legăm de venituri și să fie deductibilă din impozitul pe venit”, susține Dan Barna.

Intrebat dacă va mai urmă o creștere a alocațiilor în 2023, Barna declară ?

„Subiectul nu a fost detaliat foarte mult în această ședința, s-a convenit că avem creșterea de la inceptutul anului viitor (…) urmând apoi să vedem și în funcție de buget cum va fi următorul cadru. A fost și varianta aceea prin care să creiem un mecanism în care resursele să fie direcționate pentru acei copii care au nevoie și părinții să aibă o coerentă în ceea ce înseamnă familia care primește acel sprijin”.

Legat de situația tensionată din PNL, Barna susține că astăzi a fost „o atmosferă firească așa cum trebuie să fie. Au stat unul lângă celălalt. Astăzi a fost o ședința în regulă”.