Băsescu îi ia apărarea lui Tudose: Carmen Dan a provocat criza, îndemnată de Dragnea. Liderul PSD vrea o maimuță la Guvern

Publicat: 15 01. 2018, 08:32
Actualizat: 15 01. 2018, 15:48

„Doamna Carmen Dan este vinovată. Știind că desemnarea șefului Poliției depinde de premier, cum anunți tu public că va fi schimbat șeful Poliției fără să ai acordul premierului? (…) S-a pus singură într-o situație extrem de dificilă prin refuzul pe care i l-a administrat premierul imediat ce a spus să fie schimbat”, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, la B1 TV.

Carmen Dan a fost îndemnată de Liviu Dragnea să provoace această criză politică, a afirmat Traian Băsescu.

„Eu pe sursele pe care le am aflu că doamna Carmen Dan a știut că premierul nu a vrut să îl schimbe pe șeful Poliției și a provocat criza, probabil îndemnată de Dragnea, dar nu vreau să fac un păcat”, a spus președintele PMP.

Băsescu a afirmat că în PSD s-ar putea ajunge la o „împăcare rușionoasă”, dacă în ședința CEX, care va avea loc luni, Mihai Tudose va accepta să o păstreze pe Carmen Dan în Guvern, la propunerea lui Liviu Dragnea.

Liderul PMP a afirmat că social-democrații ar putea decide să o înlocuiască pe Carmen Dan cu un alt om de încredere al lui Dragnea.

„A doua variantă este aceea care salvează Guvernul. A doua variantă ar fi ca Dragnea să înțeleagă că premierul nu poate să o mai țină în Guvern pe doamna Carmen Dan, să o retragă și să își pună tot un om al lui și asta ar rezolva problema instituțional”, a adăugat liderul PMP.

Băsescu a mai spus că înlocuirea lui Tudose și menținerea lui Carmen Dan l-ar „decredibiliza” pe Liviu Dragnea atât pe plan intern, cât și extern.

Liderul PMP a fost de părere că Liviu Dragnea „își dorește o maimuța la Palatul Victoria”, ceea ce nu este posibil.