Băsescu, replică pentru Tăriceanu: Am construit un stat pe care nu v-ați mai putut urina

Publicat: 22 12. 2017, 20:24

„Dragă Căline, eu îmi asum bunele și relele mandatelor mele! Domnul Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu atacă, nici mai mult, nici mai puțin, folosirea instituțiilor statului în lupta politică în timpul mandatului meu. Greșit! Eu nu am folosit niciodată instituțiile statului în lupta politică. Nu susțin că am reușit să construiesc un stat perfect, dar, cu certitudine, am construit un stat pe care nu v-ați mai putut urina. Așa cum am spus încă înainte de terminarea mandatului, mai trebuie făcute multe pentru ca statul să fie perfect. Continuați voi, cei care astăzi sunteți la putere, să-l perfecționați (sau ai fost cumva și tu Prim Ministru cam 4 ani în timpul mandatelor mele?) și trageți la răspundere pe cei care, eventual, au făcut abuzuri în timpul mandatului meu. Și încă ceva, Îmi asum bunele și relele mandatelor mele. Dar, aveți grijă, nu distrugeți ce s-a construit, ci faceți lucrurile mai bine”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți, că judecătorii au devenit dependenți de magistrați, dar și de politicienii din vârful statului, nominalizându-i pe președintele Klaus Iohannis și fostul șef al statului, Traian Băsescu.

„Pe scurt, magistrații s-au obișnuit să nu mai răspundă decât cel mult în fața unor instanțe situate în afara privirii publice. În fapt, prin absolvirea de orice formă de răspundere în fața celorlalte puteri ale statului și a cetățenilor, judecătorii au încetat să mai fie independenți. Ei au devenit în realitate dependenți fața de voința procurorilor și a serviciilor din spatele acestora, ca și față de voința politicienilor de la vârful statului (mă refer în mod explicit la Băsescu și Johannis) care și-au asigurat controlul serviciilor și, prin numire, al procurorilor”, a spus Tăriceanu.