BĂSESCU SE ÎNTOARCE LA COTROCENI. Gheorghe Flutur, despre DECIZIA CCR: Trebuie respectată de toate forțele politice și aplicată cât mai repede

Publicat: 21 08. 2012, 14:04
Actualizat: 31 07. 2014, 14:53

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur consideră că decizia Curții Constituționale privind referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu trebuie respectată și aplicată cât mai repede pentru a se pune capăt crizei politice din țară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Flutur a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că decizia CC trebuie să se materializeze cât mai repede.

„Trebuie respectată (decizia CC – n.r.) de toate forțele politice. E obligația tuturor să se materializeze cât mai repede pentru a pune capăt crizei politice din țară”, a spus secretarul general al PDL.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, marți, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiția de cvorum.

„A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat că nu s-a îndeplinit cvorumul”, a explicat Zegrean.

Președintele Curții Constituționale a menționat că președintele suspendat, Traian Băsescu, își va relua în această situație atribuțiile de șef al statului.

Surse oficiale declarau anterior că CC a decis, marți, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea președintelui este invalid, iar Traian Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni.

Conform acelorași surse, decizia a fost luată cu 6 voturi la 3.

Ședința de marți a Curții Constituționale a durat mai puțin de trei ore.