Cataramă, după demiterea lui Andronescu: Decizia este halucinantă / Drama de la Caracal, folosită pentru răfuieli personale

Publicat: 02 08. 2019, 16:53

„Constatăm cu stupefacție că drama de la Caracal este folosită în continuare, în disprețul opiniei publice, de către actorii politici pentru răfuieli personale! Motivarea deciziei PM de a o demite pe dna. Andronescu din funcția de ministru al învățământului este halucinantă și nu poate constitui în niciun caz un motiv de demitere. Timp de o săptămână, dna. Dăncilă nu a adoptat nicio măsură concretă pentru combaterea traficului de persoane și organe (nu a destructurat Agenția Impotriva Traficului de Persoane, nu a anunțat intenția de suplimentare a fondurilor DIICOT, nu a impus pentru Poliție norme pentru înregistrarea și rezolvarea reclamațiilor privind persoanele dispărute, nu a declarat traficul de persoane ca ținând de siguranța națională, nu a reglementat activitatea agențiilor de recrutare a forței de muncă…)! Cerem de urgență demisia dnei. PM, nu putem tolera sfidarea populației într-o chestiune care ține de securitatea națională”, transmite președintele Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Declarațiile vin în contextul în care Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, să preia interimatul.