Ce a făcut Antonescu cu două zile înaintea alegerilor europarlamentare

Publicat: 28 05. 2014, 18:27
Actualizat: 08 08. 2015, 00:01

Vicepreședintele demisionar al PNL, Sorin Frunzăverde, a dezvăluit că la întâlnirea pe care Crin Antonescu a avut-o vineri la Bruxelles nu s-a semnat niciun document, dar s-a obținut acordul de principiu ca PNL să fie acceptat în PPE. Cererea de adeziune urmează să fie depusă în zilele următoare.

Existența unui acord politic de principiu în rândul PPE a fost confirmată pentru gândul și de purtătorul de cuvânt al Popularilor, Kostas Sasmatzoglou, care ne-a explicat că liberalii români trebuie să trimită toată documentația pentru adeziune (exemple: cererea, programul politic), iar hotărârea va fi luată la nivelul unui „political assembly”, o structură formată din reprezentanții fiecărui partid membru al PPE.

„Vineri nu s-a semnat nimic la Bruxelles, domnul președinte Antonescu a fost la Bruxelles, dar de-a lungul lunilor trecute și eu și domnul vicepreședinte am avut discuții cu conducerea PPE. Nu au fost discuții de care să nu aibă cunoștință importanți lideri ai PNL. Există acordul de principiu din partea PPE pentru ca PNL să adere la populari. Există și acordul PDL exprimat de Vasile Blaga și Anca Boagiu”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Atât Frunzăverde, cât și purtătorul de cuvânt al Popularilor, Kostas Sasmatzoglou, au precizat că europarlamentarii PNL vor participa la constituirea grupului PPE. Potrivit vicepreședintelui demisionar al PNL, adeziunea va fi trimisă până pe 4 iunie, când se constituie grupul în PE.

Frunzăverde a pledat pentru o fuziune cu PDL, a precizat că aceasta ar putea fi posibilă la începutul anului următor. De asemenea, el a subliniat că liderul PNL, Crin Antonescu, trebuie să fie candidatul la prezidențiale.