Ce a răspuns Crin Antonescu întrebat dacă, din funcția de președinte interimar al României, îl va grația pe Adrian Năstase

Publicat: 23 07. 2012, 17:49
Actualizat: 24 07. 2012, 17:58

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, că în situația în care va ajunge în postura de președinte interimar, ca urmare a suspendării din funcție a lui Traian Băsescu, va exercita această funcție în mod „responsabil și discret”.

Afirmațiile lui Antonescu au venit după ce jurnaliștii l-au întrebat dacă are în vedere o eventuală grațiere a fostului premier, Adrian Năstase.

ÎȚI RECOMANDĂM SĂ CITEȘTI ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE- VICTOR PONTA îi acuză pe TRAIAN BĂSESCU: președintele vrea să…

„Sunt elemente simple, nu știu cât de eficiente ale dotării propagandistice de la unitatea de propagandă. (…) O asemenea temă, o asemenea diversiune, dacă o să observați, este reluată de 7-8 jurnaliști, comentatori din diferite posturi de TV sau publicații atunci când se apasă pe buton”, a replicat Antonescu.

Totodată, el a dat asigurări că, în situația în care va ajunge președinte interimar, va exercita această funcție în mod „resposabil și discret”.

„Eu refuz să discut despre ce o să fac sau nu o să fac, pot să vă spun de pe acum, dar nu dezvolt mai mult, dacă vom fi într-o asemenea situație înțeleg ca pe perioada de până la referendum, dacă va trebui să îndeplinesc această funcție, să o exercit responsabil și discret, conștient că una este un președinte ales și una este un președinte al Senatului, care din rațiuni de funcționare a instituțiilor, din rațiuni birocratice ține locul președintelui”, a precizat liderul PNL.