Ce șanse are Cioloș să preia șefia SIE. Răspunsul lui Dragnea este categoric

Publicat: 26 03. 2017, 23:23
Actualizat: 27 03. 2017, 09:05

„Cred că corect ar fi să existe o negociere cinstită. Eu nu vreau să pun presiune sub nicio formă. Eu cred că principiul echilibrului politic între cele două servicii a fost un principiu bun. Știu ce a spus președintele că acest principiu al echilibrului nu a mai fost respectat în toate cazurile, în ultimii ani. Asta nu înseamnă că trebuie să continuăm și noi această acțiune greșită”, a declarat președintele PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă va avea o înțelegere cu președintele Klaus Iohannis cu privire la numirea directorului SIE.

Liviu Dragnea a afirmat că dacă președintele Iohannis îl va invita la o discuție va avea „un punct de vedere foarte ferm în lumina respectării” echilibrului SIE – SRI.

„Dacă o să ne cheme, dacă o să mă cheme, dacă o să mă invite, eu o să am un punct de vedere foarte cinstit, foarte serios, foarte ferm în lumina respectării acestui principiu al echilibrului în ceea ce privește SIE. Cred că și președintele Iohannis va avea o atitudine înțeleaptă ca să nu ajungem într-un blocaj”, spus Dragnea.

Liderul PSD a spus că Dacian Cioloș nu va fi agreat de PSD pentru funcția de director SIE.

„De PSD, nu. Tocmai vorbeam de un principiu al echilibrului”, a răspuns Dragnea, întrebat dacă este posibil ca Dacian Cioloș să fie agreat pentru funcția de director al SIE.