Ciolacu: Guvernul este îndreptăţit să organizeze redeschiderea şcolilor. Trebuie să găsească soluții

Publicat: 06 09. 2020, 18:11
Actualizat: 06 09. 2020, 18:13

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, în comuna ieşeană Scânteia, după inaugurarea unui drum judeţean, că nu el trebuie să organizeze deschiderea şcolilor, ci Guvernul.

Eu sunt în opoziţie, sunt preşedintele Camerei Deputaţilor şi ofer doar soluţii legislative. Soluţii trebuie să le găsească Guvernul, el este îndreptăţit să organizeze redeschiderea şcolilor. Eu un singur lucru transmit: trebuie să meargă copiii la şcoală. Nu putem să neglijăm acest lucru”, a precizat şeful PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, întrebat dacă în România criza sanitară este scăpată de sub control, liderul PSD a spus că „este scăpată de mult”, făcând referire la statisticile privind mortalitate.

De asemenea, el a lăudat implicarea reprezentanţilor administraţiilor locale în bătălia anti-Covid. „Dar cât să se implice şi administraţiile locale? Niciodată, nici primul-ministru, nici preşedintele României, nici ministrul Sănătăţii n-au ieşit să-i felicite pe cei care conduc administraţiile locale, indiferent că vorbim de preşedinţi de consilii judeţene sau de primari de mari municipii”, a mai spus şeful social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, propunere pentru organizarea alegerilor

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic. Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români, nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă.

În opinia sa, alegerile locale ar trebui „înghețate”: „Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot, nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată”.