Corneliu Vadim Tudor, repus de instanță președinte al PRM. Decizia nu este definitivă

Publicat: 28 11. 2013, 19:26
Actualizat: 01 08. 2014, 07:39

Corneliu Vadim Tudor a fost repus în funcția de președinte al Partidului România Mare (PRM), printr-o decizie de joi a Tribunalul București care nu este însă definitivă, după ce în 27 iulie, la un congres organizat în Alba Iulia, s-a decis excluderea sa din formațiunea politică.

Decizia luată de judecătorii Tribunalului București poate fi atacată cu apel.

La dezbaterile din acest dosar, Vadim Tudor a susținut că a fost exclus în mod ilegal din partidul pe care l-a înființat.

„Aceștia sunt niște oameni care vor să fure creația mea, opera mea. I-am dus de patru ori în Parlamentul României și de patru ori în Parlamentul European. I-am făcut deputați, senatori și primari și acum, când nu mai am ce să le ofer, s-au coalizat împotriva mea”, s pus Vadim Tudor, în fața instanței, la termenul din 29 octombrie.

La 27 iulie, în cadrul Congresului PRM organizat la Alba Iulia, s-a hotărât excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor, prin vot deschis, înregistrându-se doar patru voturi „împotrivă” și trei abțineri, din totatul celor aproximativ 700 de delegați prezenți.

Tot atunci, Gheorghe Funar a fost ales în funcția de președinte al PRM, cu 530 de voturi din cele 667 valabil exprimate.