Crin Antonescu, despre cazul Vișinescu: Susțin modificarea legii pentru ca aceste fapte să fie imprescriptibile, să fie considerate crime împotriva umanității

Publicat: 07 08. 2013, 11:56
Actualizat: 19 05. 2015, 18:29

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că a urmărit ancheta în cazul torționarului Vișinescu și că va susține modificarea legislației pentru ca astfel de fapte să devină imprescriptibile, să fie clar definite și să fie considerate crime împotriva umanității. 

Antonescu a precizat că a discutat cu Andrei Muraru, președintele IICMER, despre dezvăluirile făcute de Institut în ultima perioadă.

„Eu admir maniera în care de exemplu comunitatea mondială evreiască a luptat pentru a impune tema Holocaustului, pentru a impune legislație și pentru a-i găsi și la 90 de ani pe acei oameni care au comis crimele nazismului”, a spus la Realitatea TV, Crin Antonescu.

Gândul, în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, a publicat, în cadrul unui proiect media în premieră pentru România, profilul complet al torționarului Alexandru Vișinescu. IICCMER a depus marți, 30 iunie, o plângere penală pe numele acestuia în care este acuzat de omor deosebit de grav. Printre victimele care îi sunt imputate lui Vișinescu este și fostul lider țărănist Ion Mihalache, care a decedat la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de fostul comandat, acum un pensionar fericit și liniștit.