VIDEO | Cseke Atilla, despre problemele la PNRR: Nu cred că va fi în pericol, dar va fi mai greu de coordonat

Publicat: 07 10. 2021, 22:26
Actualizat: 08 10. 2021, 00:38

This browser does not support the video element.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, a declarat joi, la Digi24, că PNRR-ul României nu este în pericol, însă recunoaște că până nu va fi instalat un Guvern cu drepturi depline, proiectele asumate vor fi mai greu de gestionat, întrucât sunt acum miniștrii interimari care conduc câte două ministere, puterile acestora fiind limitate în urma moțiunii de cenzură.

„Nu cred că va fi în pericol, în sensul în care miniştrii duc două ministere, va fi mai greu de coordonat. Din acest punct de vedere, un guvern care s-ar instala mai repede, în mod categoric ar ajuta pentru că, pe PNRR, după ce şi Consiliul aprobă, în câteva săptămâni noi trebuie să demarăm în trombă această chestiune”, a declarat Cseke Atilla.

Ministrul interimar speră ca în perioada imediat următoare să se refacă o structură politică care să guverneze țara și cere parlamentarilor să fie responsabili, întrucât situația sanitară, economică și politică din acest moment este una foarte complicată.

„Eu sper că totuşi, în zilele următoare se cristalizează o situaţie politică şi legat de PNRR şi legat de situaţia pandemică deloc uşoară în care suntem şi dacă cerem responsabilitate de la fiecare individ şi dacă cerem să se vaccineze şi dacă cerem să se autoapere şi să îi apere pe cei din jurul lor, cred că şi clasa politică trebuie să dea dovadă de responsabilitate, trebuie să găsim o soluţie pentru instalarea unui guvern că ţara are nevoie”, a declarat Cseke Attila.