VIDEO | Dacian Cioloș: Dacă USR dă premierul, este normal să rediscutăm anumite portofolii

Publicat: 12 10. 2021, 21:11
Actualizat: 12 10. 2021, 22:10

This browser does not support the video element.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a afirmat că va merge la masa discuțiilor pentru a forma o majoritate cu PNL, însă el susține că este normal ca USR-iștii să vină cu mai multe pretenții și o posibil o rediscutare a portofoliilor.

„Nu cred ca aici va fi blocajul. Dacă noi (n.r. – USR) avem premierul, e normal să existe pretenții să rediscutăm anumite portofolii”, a afirmat Ciolos.

Liderul USR PLUS consideră că în acest moment cel mai important aspect este refacerea coaliției cu PNL și UDMR, astfel încât să fie stabilite niște obiective politice, iar reformele asumate trebuie continuate, întrucât țara se confruntă cu o majora criză sanitară, economică și politică.

„Important este să ne punem de acord pe niște obiective politice, pe niște reforme, decizii care vor fi luate în perioada următoare. Pe cei care se uită pe factura de gaze sau la cei care mor în spitale nu sunt atât de interesați de cum împărțim portofoliile”, a declarat Dacian Cioloș.

El mizează pe o coaliție de guvernare care să funcționeze, iar premierul să supervizeze relația dintre miniștri, astfel încât Guvernul să poată duce la bun sfârșit reformele asumate.

„Trecutul recent a demonstrat că un guvern de coaliție poate să funcționeze când lucrează în echipă și premierul moderează relația dintre miniștri. Sigur, e interesant să faci calcule, cine/ce portofoliu are…  (…) Dar în momentul de față suntem în stadiul în care vrem sau nu să mergem politic mai departe”, a mai transmis șeful USR PLUS.