Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu vor ca Pro România să voteze noul Guvern

Publicat: 04 11. 2019, 11:35

„„Este un curent în Pro România care crede că acest Guvern trebuie votat. Daniel Costantin și Sorin Cîmpeanu vor să voteze noul Executiv. Încearcă până la ora 13.00 sau 14.00 să îl convingă pe Victor Ponta să dea liber la vot. Dacă nu dă liber, oamenii vor vota și va fi cvorum”, au declarat surse din ProRomânia pentru Mediafax.

Premierul desemnat Ludovic Orban a obținut susținerea a opt parlamentari din Pro România pentru învestirea noului Guvern, au afirmat surse politice pentru Mediafax. Printre aceștia se numără și deputatul Emilia Meiroșu.

Sursele au precizat că Ludovic Orban nu a purtat negocieri cu vicepreședintele Pro România Mihai Tudose pentru a mai câștiga voturi din partea partidului condus de Victor Ponta.

Orban ar fi convins 238 de parlamentari să voteze pentru noul Executiv, au precizat surse liberale pentru Mediafax.

Victor Ponta a anunțat că parlamentarii din Pro România nu vor fi prezenți în sală la votul de învestire a Guvernului. Ulterior, acesta a declarat că, dacă Ludovic Orban îi va schimba pe cei trei miniștri propuși care au primit aviz negativ în comisii, Pro România va asigura cvorumul, însă nu va vota.

Ludovic Orban, premierul desemnat, a afirmat la finalul negocierilor cu partidele, că a depășit cifra de 233 de parlamentari care susțin Guvernul său.

Pentru a putea fi învestit Guvernul Orban sunt necesare minim 233 de voturi.

Potrivit calendarului aprobat de conducerea celor două camere ale Legislativului, votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului luni, de la ora 14.00.