Dorinel Munteanu: „PMP este singurul partid care a susținut permanent alegerea primarilor în două tururi!”

Publicat: 30 10. 2020, 17:44
Actualizat: 30 10. 2020, 17:45

Dorinel Munteanu, care deschide lista PMP în județul Cluj pentru Senat, susține că PMP este „singurul partid care a susținut permanent alegerea primarilor în două tururi de scrutin”. 

Fostul fotbalist este de părere că Dacian Cioloș a fost „un premier marionetă a PSD” întrucât nu a modificat legea alegerilor locale în 2016, când era prim-ministru.

Dorinel Munteanu acuză: „Dacian Cioloș a fost un premier marionetă a PSD”

„USR-PLUS anunță prin programul politic că susține alegerea primarilor în două tururi. Dacian Cioloș, propunerea de premier a USR-PLUS lider al alianței, a mai fost prim-ministru și în 2016, când a refuzat fără drept de apel să corecteze legea alegerilor locale. E adevărat, fusese votată în Parlament, dar Cioloș putea să-și asume decizia modificării. Era spre binele democrației. Primarii au continuat să fie aleși într-un singur tur de scrutin, inclusiv în această toamnă.

Dacian Cioloș a fost un premier marionetă a PSD, în ciuda aparențelor de independent. Dacă mizează pe scurta memorie publică a românilor, face o greșeală fatală. PMP este singurul partid care a susținut permanent, fără nicio schimbare de atitudine, alegerea primarilor în două tururi de scrutin”, scrie Dorinel Munteanu pe Facebook.

„Nu putem considera că un edil este reprezentativ când, în fapt, mai puțin de 20% din populația unei localități îl votează”

În programul de guvernare al USR-PLUS se arată că alianța susține alegerea primarilor în două tururi: „Actualul sistem, în care este ales primar cel care obține cele mai multe voturi, chiar dacă nu și o majoritate a acestora, favorizează vechile partide, care și-au creat un electorat dependent de ele prin poziții în administrația locală. Mai mult, nu putem considera că un edil este reprezentativ când, în fapt, mai puțin de 20% din populația unei localități îl votează. Avem nevoie de revenirea la organizarea în două tururi a alegerilor, astfel încât să ne asigurăm că o majoritate a votanților a optat pentru primarul care îi va conduce”.