Dragnea s-a supărat „foarte tare” pe un ministru din Guvernul Grindeanu. „Să spună aceste lucruri când are ședință la partid”

Publicat: 10 01. 2017, 22:02
Actualizat: 16 01. 2017, 13:13

„Poate spune aceste lucruri la ALDE, când au ședințe la partid. În coaliție se respectă programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună”, a declarat Liviu Dragnea, marți seară, la Antena 3, întrebat din nou despre declarația făcută de vicepremierul Daniel Constantin, potrivit căreia există posibilitatea introducerii, începând din 2018, a unui impozit diferențiat pentru anumite categorii de venituri.

Întrebat dacă a avut calitatea să facă o astfel de afirmație, Dragnea a răspuns negativ.

„Pe mine m-a supărat foarte tare acea declarație (…) Am spus că nu mărim nicio taxă și niciun impozit, dimpotrivă. Le vom scădea”, a mai spus Dragnea.

Vicepremierul Daniel Constantin declara, zilele trecute, că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferențiat pentru anumite categorii de venituri.

”Există o discuție ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcție de veniturile pe care le au cetățenii. Asta este o discuție pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul”, spunea Daniel Constantin.

Ministrul Mediului a exclus varianta renegocierii, anul acesta, a unui nou nivel al deficitului bugetar de peste 3%.

”Nu intră în discuție pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depășirea deficitului de 3% ne-ar duce în declanșarea procedurii de deficit excesiv. (…) Toate măsurile se încadrează în această limită de 3%”, mai afirma vicepremierul.