Dreapta europeană se adună la București. Congresul Partidului Popular European, din 2024, va fi găzduit de PNL

Publicat: 05 09. 2023, 13:22
Actualizat: 05 09. 2023, 13:23

Adunarea politică a Partidului Popular European a decis marți ca Partidul Național Liberal PNL să găzduiască, la București, Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare din 2024, anunță PPE.

2.000 de delegați, 40 de țări reprezentate și toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE. Așa se traduce evenimentul care va avea loc înaintea alegrilor europarlamentare, din 6-9 iunie 2024.

Obiectivul principal al congresului de la București va fi adoptarea strategiei PPE pentru alegerile europarlamentare, transmite PNL.


La congres vor ajunge și liderii instituțiilor europene, care fac parte din familia PPE, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Nicolae Ciucă se mândrește cu încrederea de care se bucură PNL și Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene.

Decizia PPE de a organiza la București cea mai importantă reuniune a sa arată încrederea de care se bucură Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene. Alegerea României reprezintă un mesaj de susținere și de solidaritate pentru toate statele din Europa Centrală și de Est, care au făcut eforturi deosebite în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă,  a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

 

Foto: twitter/PPE