După două negocieri eșuate în Coaliție, liberalii se întrunesc iar în ședință

Publicat: 13 02. 2024, 13:46
Actualizat: 13 02. 2024, 20:31

Conducerea PNL se va reuni, marţi, la ora 19,00, în şedinţă, după a doua rundă de negocieri eșuate cu PSD. Liberalii ar vrea în continuare comasarea alegerilor locale cu europarlamentare, dar nu ar vrea să le dea mandat social-democraților să candideze la alegerile prezidențiale. 

UPDATE

10 minute a durat ședința PNL. S-a decis amânarea Consiliului Național, programat inițial pentru duminică. Ce au decis cu privire la comasare, citește aici.

Știrea inițială

Conducerea PNL ar vrea să aibă un plan clar pentru a nu ajunge vineri la noi blocaje atunci când va fi a treia rundă de negocieri în Coaliție. În caz că acest lucru s-ar întâmpla din nou, atunci Congresul Național de duminică ar putea fi amânat.

Premierul Marcel Ciolacu spune că la viitoarea ședință a Coaliției se vor pune pe masă detaliile tehnice pentru comasare. Reuniunea de luni seara s-a încheiat fără rezultat. Și-au dat răgaz câteva zile, pentru că Marcel Ciolacu va fi în Italia, miercuri și joi, unde va avea o reuniune comună a celor două guverne.

Până în acest moment, știm că avem alegeri la termen, mai spune Ciolacu. Liderul PSD infirmă că este un blocaj.

Avem o legislație. Nu a fost o discuție că vrea PSD să dea președintele, că vrea PNL…Nu a fost o discuție. Sunt lucruri bune pentru democrație… Ce înseamnă esența democrației?! O prezență cât mai mare la vot. În cazul unei comasări, știm cu toții că la alegerile europarlamentare prezența e mai scăzută dacă nu inventăm un referendum pentru penali. Atunci s-a venit cu această idee că ar fi chiar mai democratică. Alți colegi din opoziție spun că nu e democratică, că direcționăm un vot. (…) Într-o coaliție vorbim mereu.

CITEȘTE ȘI:

A doua rundă de negocieri privind comasarea, eșuată / BLOCAJ e cuvântul cheie / Surse: Discuțiile se reiau vineri

Ciucă, despre susținerea lui Ciolacu la prezidențiale: ”PNL nu poate să nu aibă un candidat / Nu putem să ne înțelegem chiar în toate situațiile”

PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale / Nicolae Ciucă: E tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democraţie