EXCLUSIV Cum descrie printr-un singur gest Victor Ponta relația cu Traian Băsescu. PLUS Ce spune Adrian Năstase

Publicat: 19 06. 2012, 18:22
Actualizat: 19 06. 2012, 18:22

Victor Ponta este din ce în ce mai convins că nu poate exista o coabitare cu președintele Traian Băsescu și că acesta trebuie suspendat.

„Orice este posibil”, a răspuns Ponta când a fost întrebat dacă este posibil ca alegerile parlamentare să se desfășoare simultan cu un referendum pentru suspendarea președintelui.

El a spus că s-au eliminat toate barierele legale și că președintele poate fi adus în fața poporului, făcând referire la modificarea legii referendumului în Parlament. „Traian Băsescu nu poate scăpa de judecata oamenilor”, a subliniat Ponta care l-a acuzat pe președinte că sabotează activitatea Guvernului.

Premierul a dezvăluit că, după scandalul cu „plagiatul”, nu „a avut inimă” să-l sune pe Traian Băsescu pentru a discuta despre reprezentarea la Consiliul European, deoarece ar fi avut multe să-i reproșeze.

Întrebat de gândul dacă se mai poate vorbi de coabitare cu președintele Băsescu, Victor Ponta a arătat de două ori semnul crucii, descriind relația dintre el și președinte.

Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a declarat pentru gândul că președintele Băsescu a făcut tot ce putea pentru a nu se „putea realiza o astfel de coabitare”.