Fifor, atac la Dan Barna: PSD are datoria de a nu lăsa țara pe mâna unor aventurieri superficiali cu viziune desprinsă din Game of Thrones

Publicat: 18 07. 2019, 10:23

„Liderul Partidului Lozincă – USR, domnul Dan Barna, ne-a informat cu senitatate, aseară, în cadrul unei emisiuni de televiziune că, în cazul în care va ajunge președintele României, primul demers al domniei sale va fi acela de declanșare a alegerilor anticipate. Desigur, după ce, în prealabil, va convinge toți parlamentarii să demisioneze din Parlament, în urma unui «acord politic». În caz contrar, ne-a informat că va mai aștepta un an. Cu alte cuvinte, români, mai votați-ne o dată, că noi oricum nu vrem si nu știm să guvernăm, ci doar mimăm în campanie. O atitudine atât de lejera în conținut și atât de jignitoare la adresa electoratului este de netolerat și mă convinge definitiv că USR nu reprezintă o alternativă, ci o aventură iresponsabilă în care nu avem voie să aruncăm România”, a scris, joi, pe Facebook, secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

„PSD are datoria de a rămâne responsabil și de a nu lasă țara pe mâna unor aventurieri superficiali a căror viziune este desprinsă, după cum a afirmat liderul acestora, din celebrul serial «Game of Thrones». Un serial care, dați-mi voie să va reamintesc, s-a cam încheiat în … flăcări! Mulțumim pentru avertisment, domnule Barna! Nu vă vom permite să dați foc țării. Guvernare înseamnă maturitate și responsabilitate, nu o joacă pe seama României. #fărăaventurieriînfuncțiipublice”, a mai transmis senatorul social-democrat.

Mesajul lui Mihai Fifor vine în contextul în care, miercuri seară, liderul USR Dan Barna a declarat la Realitatea TV că în cazul în care candidatul USR sau PNL va ajunge președintele României în toamnă, provocarea va fi de a contribui la generarea unei majorități parlamentare care să ducă la căderea Guvernului și declanșarea alegerilor anticipate. Acesta a mai spus că procedura de declanșare a alegerilor anticipate poate fi adoptată și printr-un un acord politic: „Decât dacă există un acord politic al partidelor majoritare în Parlament. Ori generăm un acord politic, ori așteptăm alegerile la termen”.