Fost președinte al AEP: Ana-Maria Pătru avea în birou un portret cu Băsescu. Nu se sfia să arate afinități

Publicat: 23 05. 2017, 18:18

„Un vicepreședinte al AEP a fost suprins de către oameni din presă la o chermeză, la o întrunire cu cei din zona unui partid politic, respectiv a PDL, cu Traian Băsescu, parcă era și fiica sa, era o aniversare. Asta este conduita pe care a avut-o Ana-Maria Pătru. Ea nu se sfia niciodată să arate afinitățile pe care le are cu zona PDL și cu Traian Băsescu. Chiar în biroul ei avea și un portret cu Traian Băsescu. Sigur că era recunoascătoare, fiindcă el a numit-o”, a declarat Opriș despre Ana-Maria Pătru.

Opriș a arătat că i-a atras atenția acesteia față de situația creată.

„Fără îndoială că i-am atras atenția, dar era tardiv, spunându-i despre calitatea pe care o are, dacă conștientizează că această calitate impune anumite restricții în ceea ce privește relațiile personale, sociale, etc., nu mai spun relațiile politice, care au o conotație cu totul aparte”, a adăugat Opriș.

Octavian Opriș a fost președinte AEP în 2009, anul alegerilor prezidențiale care constituie obiectul Comisiei de anchetă parlamentară, el fiind numit de PSD.

În 2009, Ana-Maria Pătru era vicepreședinte al AEP.

În cadrul Comisiei de anchetă, Opriș a fost întrebat despre participarea Anei-Maria Pătru la întâlniri de partid, în 2009, referirea fiind făcută la echidistanța acesteia față de actorii politici implicați în scrutin.