Încă un lider PSD îl critică pe Ponta: Dă gloanțe adversarilor politici. Dacă demisionează, să plece și din Parlament

Publicat: 09 03. 2017, 17:39
Actualizat: 25 03. 2019, 21:10

Întrebat, miercuri, de corespondentul MEDIAFAX, despre declarația fostului premier Victor Ponta, potrivit căreia acesta îi va trimite președintelui PSD, Liviu Dragnea, demisia sa în alb din partid, liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a afirmat că gestul nu i se pare normal.

„Din puctul meu de vedere, nu este un gest normal, pentru că în momentul în care decizi să îți dai demisia nu o transmiți în alb, ci în formatul în care îți dorești: ori scris ori verbal. Cred că partidul are nevoie de toți soldații lui, indiferent cum se numesc, atâta timp cât aceștia sunt disciplinați și au o implicare conform statului. Eu cred că orice acțiune de genul acesta dă gloanțe adversarilor politici și dă drumul la speculații în presă și în opinia publică”, a declarat deputatul.

În opinia acestuia, dacă vreun membru de partid își dă demisia din partidul care l-a susținut în ocuparea unei funcții, ar trebui să demisioneze și din funcția publică.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să își dea demisia și din Parlament, Căprar a răspuns afirmativ: „așa ar fi normal, pentru că noi, toți care suntem în Parlament, am avut în spate o siglă de partid”.

„Eu sper că înțelepciunea care îl caracterizează pe Victor Ponta, acesta va da dovadă de spirit de echipă și nu va acționa pentru a destabiliza organizația PSD și Partidul Social Democrat”, a afirmat Căprar.

Totodată, întrebat dacă îl consideră pe fostul premier un soldat mai puțin disciplinat, liderul social-democrat a răspuns: „Dacă el spune că își dă demisia în alb pentru că nu poate să tacă… într-adevăr, în ședințele noastre putem să ne înâlnim, să avem argumente, să dezbatem, dar cred că în spațiul public trebuie să avem un comportament unitar”.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, că îi va trimite în cursul zilei președintelui PSD, Liviu Dragnea, demisia sa în alb din partid, el menționând că atunci când îl va supăra foarte tare, acesta va putea să o introducă și să scape de persoana sa.

„Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea – știți că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid – îi trimit demisia mea în alb și când îl supăr foarte tare o introduce și a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, e care le știu și pe care le văd cu îngrijorare”, a spus Ponta.