Klaus Iohannis, discuție telefonică cu secretarul general al NATO, despre securitatea din Ucraina și Marea Neagră

Publicat: 16 04. 2024, 19:43
Actualizat: 16 04. 2024, 19:45

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți seara, o discuție telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre securitatea din regiunea Mării Negre, dar și din Ucraina, în contextul în care România a sprijinit țara vecină, aflată în război.

 

„Tocmai ce am avut o discuţie substanţială cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la care ne-am axat pe situaţia de securitate din Ucraina şi din Marea Neagră. România a sprijinit puternic Ucraina încă din prima zi şi vom continua cu fermitate”, a scris Klaus Iohannis, pe reţeaua X.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei şi la recepţia găzduită de Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor, în onoarea şefilor de stat şi de guvern ai Uniunii Europene. Liderii Uniunii Europene vor avea discuţii referitoare la evoluţiile războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, situaţia din Orientul Mijlociu, precum şi viitoarea Agendă Strategică a Uniunii.

CITEȘTE ȘI:

Drone în apropierea Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu/A fost sesizat Parchetul Militar