Klaus Iohannis merge pe mâna Ursulei von der Leyen, pentru un nou mandat la Comisia Europeană

Publicat: 19 02. 2024, 17:13
Actualizat: 19 02. 2024, 17:13
Congres PPE, ziua 2. Popularii își aleg candidatul la șefia CE

Președintele Klaus Iohannis salută, luni, într-o postare pe Twitter, decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Președinte al Comisiei Europene.

Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Președinte al Comisiei Europene. Sunt încrezător în dorința sa de a consolida unitatea și obiectivele strategice ale Uniunii Europene și de a lucra pentru soluții concrete pentru toate Statele Membre și cetățenii europeni, trasmite Klaus Iohannis.

Ursula von der Leyen a anunțat, la un eveniment al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), decizia de a candida pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene.

Aș vrea să candidez pentru un nou mandat și sunt foarte recunoscătoare Uniunii Creștin-Democrate că m-a propus astăzi pentru prima poziție pe lista candidaților Partidului Popular European, a declarat Ursula von der Leyen, la Berlin.

Liderul Uniunii Creștin-Democrate (CDU), Friedrich Merz, a declarat că decizia de susținere a candidaturii Ursulei von der Leyen a fost aprobată în unanimitate de un comitet al formațiunii politice.

Candidatura lui Von der Leyen va fi aprobată de Partidul Popular European (PPE) la congresul de la București, din 6-7 martie.

CITEȘTE ȘI:

Soția lui Navalnîi acuză autorităţile ruse că i-au otrăvit soţul cu Noviciok

Preşedinta Maia Sandu DONEAZĂ Premiul „Timişoara pentru Valori Europene” organizaţiei „Prietena mea”