Liviu Voinea a fost numit secretar de stat la Ministerul Finanțelor

Publicat: 15 05. 2012, 10:44
Actualizat: 08 12. 2012, 17:18

Premierul Victor Ponta a semnat decizia prin care economistul Liviu Voinea este numit secretar de stat la Ministerul Finanțelor.

Numirea a fost anunțată anterior la emisiunea „După 20 de ani” la PRO TV, unde șeful Guvernului a precizat că a lucrat și lucrează în continuare cu Voinea la programul economic al Guvernului.

Numele lui Liviu Voinea a fost vehiculat și ca posibil ministru de Finanțe în Guvernul Ponta.

Liviu Voinea este conferențiar universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, și profesor asociat la Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Relații Economice Internaționale.

Luni seara, Dragoș Doroș, recent instalat ca secretar de stat în Ministerul Finanțelor și numit de fostul premier Ungureanu drept responsabil național cu autorizarea finanțării Phare, Facilitatea de tranziție și SAPARD, a fost demis de premierul Ponta, postul acestuia fiind preluat de Claudiu Doltu (PNL).

Pentru un alt post de secretar de stat la Finanțe, PNL l-a nominalizat pe Eugen Ciorici, în prezent director adjunct la Direcția de Finanțe Vrancea, fost vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală în Guvernul Tăriceanu.