Lucian Bode, despre prezența parlamentarilor AUR la sediul MAI: „Aici nu vine fiecare când vrea, nu e sat fără câini”

Publicat: 31 03. 2021, 12:27
Actualizat: 31 03. 2021, 12:29
Lucian Bode, despre cazul bărbatului mort la Pitești: „Cei vinovați vor plăti. Fiecare răspunde pentru faptele sale”/MEDIAFAX FOTO

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, în legătură cu solicitarea parlamentarilor AUR de a avea o întâlnire cu acesta la sediul Ministerului de Interne, că „MAI nu e sat fără câini, să vină fiecare când vrea”.

Totoadtă, el a spus că este normal ca membrii AUR să aibă nemulțumiri pe care să le exprime la fel ca orice alt cetățean, atât timp cât nu se folosesc în mod ilegal de funcțiile lor, informează Digi24.

„Parlamentarii au tot dreptul să participe la astfel de proteste, sunt cetățeni egali în fața legii și nu văd nimic rău în faptul că unii aleg să protesteze. Eram parlamentar când în 2018 și eu am participat la protestele din București, fără să anunț presa și să chem pe nimeni, pentru a-mi exprima nemulțumirea”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Lucian Bode: Aici nu vine fiecare când vrea și se oprește să discute cu ministrul

Ministrul a mai comentat și asupra prezenței celor de la AUR în fața Ministerului de Interne miercuri, la ora 10:00.

Aceștia au solicitat o întrevedere „urgentă” cu ministrul Lucian Bode.

„Acum aflu și eu de la dumneavoastră. Dacă e vorba de parlamentari AUR, înseamnă că au stat degeaba în Parlament toate aceste luni. Aici e MAI, nu e sat fără câini. Aici nu vine fiecare când vrea și se oprește să discute cu ministrul. Parlamentarii au obligația să respecte legea. Sigur că prin transparența care ne caracterizează avem obligația să explicăm ce s-a întâmplat la Brăila. Mă surprinde că parlamentarii nu cunosc regulamentul”, a declarat Lucian Bode.

AUR a cerut miercuri o întâlnire cu ministrul de Interne

Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că parlamentarii formațiunii sale doresc o întrevedere „urgentă” cu ministrul de Interne, Lucian Bode.

De asemenea, liderul AUR a mai spus că parlamentarii formațiunii solicită „suspendarea imediată a celor implicaţi în abuzurile comise noaptea trecută la Brăila împotriva protestatarilor paşnici, unii dintre ei minori”.